18-11-2023 Technische controles deel 2

Zoals in het vorige artikel aangekondigd volgde er een tweede datum met Traction Technische Controles (TTC's). Dit keer geen ochtend, maar een hele dag! Hans, Henny, Frits en Wilbert stonden vroeg gereed bij IBALO Sportscars in Goor om de Tractions te ontvangen. Stef was te vroeg voor zijn keuring, wat handig bleek omdat ondergetekende, die eigenlijk als eerste aan de beurt was, startproblemen had. Met hulp van startkabels aan de moderne (leen)auto wist ik iets later alsnog te arriveren. En Frans mag dan geen voorzitter meer zijn, zo dicht bij huis kan hij het niet laten om een oude verantwoordelijkheid op te pakken: Hij regelde de taart! De technische commissie moet tenslotte wel op de been blijven.

De dag begon qua weer redelijk, zelf ben ik droog met de Traction heen en weer gekomen. Dat geluk had niet iedereen. De waterdichtheid van de Tractions die 's middags aan de beurt waren is op de proef gesteld. Ik hoorde dat niet elke ruitenwisser die nattigheid heeft overleefd... Maar dan zijn details. De technische heren hebben alle auto's onderworpen aan een testrit, een remmentest en een uitgebreide visuele controle. Daarna maken ze lijsten met benodigde reparaties en adviespunten, die de eigenaren van de gekeurde auto's nog zullen ontvangen. De lijsten worden ook doorgegeven aan het landelijk bestuur van TAN, zodat men een beeld krijgt van de staat van de auto's binnen de club. Dan kunnen ze bijvoorbeeld instructies geven hoe je bepaalde zaken controleert en repareert, of bepaalde onderdelen laten maken. Dat zijn dus nuttige statistieken. Voor de eigenaren van deze auto's is hun eigen lijstje het meest belangrijk: De punten oplossen en niet terug laten komen bij een volgende controle, dat is het doel!

Klik hier voor een filmpje van de remtest van de prachtige cabriolet van ons nieuwe lid Wim. Hieronder wat foto's van de hele dag, dank aan Wilbert daarvoor.

 

Groet, Milan