TAN Afdeling Oost  AFDELING OOST

09-04-2022 Ontwaaksleutelochtend

Zaterdag 9 april was de traditionele Ontwaaksleutelochtend bij Citroëndealer Wilmink. 15 man met bijbehorende Tractions kwamen zo mogelijk tussen de buien door naar Almelo, waar ze ontvangen werden met koffie en taart door directeur Thijs Wilmink. Even later kwam onze voorzitter Frans ook nog met heerlijke taart op de proppen. Enkele relatief nieuwe leden voor de club deden al volop mee met alle Tractionverhalen, en wisten nuttige kennis los te peuteren bij de oude garde.

Enkele Tractions werden de garage in gereden voor vragen of werkzaamheden: Er werd onder de Traction gekropen, onder de motorkap gevoeld, de remmentestbank en brug werden benut en allerlei handige zaken werden besproken aan de hand van de voor handen zijnde voorbeelden.

IMG 5665 Medium

Om de andere kant van het automobiele spectrum te proeven kwam Bjorn K. aan met de sleutel van een splinternieuwe elektrische Citroën e-C4. Om beurten mochten de aanwezigen hier een rondje mee rijden. Het rijdt perfect, het nieuwe veersysteem van Citroën is echt comfortabeler dan de concurrenten. Maar toch was men blij hierna weer met de Traction huiswaarts te mogen keren. Niets kan tegen die charme op!

Geëindigd werd met een grote pan warme snert met een broodje erbij. Dat hadden de sleutelaars en praters wel verdiend vonden ze. Iedereen heeft een stukje wijzer en met een volle maag het weekend voortgezet.

 

Tekst en foto's: Milan

 

tsescorts.com