TAN Afdeling Oost  AFDELING OOST

14-03-2020 opening sleutel- en stallingsruimte Azelo

Een lang gekoesterde wens is eindelijk uitgekomen. De sleutelplek annex stallingsruimte van een aantal OOST-leden is een feit. De naam SAMBA staat voor Sociëté d’Azelo Mutuel des Bricoleurs Automobiles. Vrij vertaald is dat Sociëteit Azelo [voor] Gemeenschappelijke Sleutelaars [aan] Automobielen. Het is echt uniek; hiervoor is een aparte vereniging opgericht los van TAN-Oost. Bij de opening gisteren (14 maart) stond de hal halfvol; één Traction heeft zo’n 40 jaar in een schuur gestaan. Onder de motorkap in de accubak lagen allemaal eikels en beukennootjes van de bewoners. Een leuk project voor de sleutelaars! Het is de bedoeling dat er een groepsapp komt zodat eenieder op de hoogte is wanneer er gesleuteld wordt. Er dient ook een logboek te worden bijgehouden, dat hoort bij de huisregels. Er staan nu al een aantal kasten; het zou mooi zijn als er voor elke auto één afsluitbare kast beschikbaar komt. Daar wordt aan gewerkt.

2020 03 14 154150 Custom

Bij de opening reed de eigenaar Bennie Wilmink mèt zijn vrouw en mij door de slingers de hal in. Gespeecht werd er door Bob D. en Hans ter H., en namens OOST had ik ook een woordje. Bovendien kreeg het bestuur een feestmuts en een geldelijke bijdrage; de mutsen stonden schattig (zie foto). Toen werd er een lunch genuttigd aan 3 lange tafels, versierd met slingers en een bloemetje.

OpeningAzeloGIF

Na de lunch verdwenen de dames naar Borne voor een museumbezoek aan het Bussemakerhuis, de bakermat van de textielindustrie. En de heren kregen een deskundige uitleg van Hans over de elektronica en bedrading van ons erfgoed. Na terugkomst van de dames is er met heerlijke hapjes en drankjes geborreld en nog lang nagepraat over dit unieke gebeuren. Helaas waren er een vrij groot aantal afmeldingen die te maken hadden met het Coronavirus; helaas. Maar het is begrijpelijk dat eenieder hierin zijn eigen verantwoordelijkheid neemt en doet wat verstandig lijkt. Rest mij te zeggen dat met name het bestuur van deze vereniging èn hun dames heel veel werk hebben verzet om dit moois te realiseren. Hulde!!! Meer foto’s zijn zoals gebruikelijk op de site van OOST te vinden.

 

Citrogroet, Frans Koop

 

tsescorts.com