TAN Afdeling Oost  AFDELING OOST

Op 23 november is er weer een sleutelochtend georganiseerd, dit keer was het in Azelo. Enkele leden willen daar een stallingsruimte huren waar ook de mogelijkheid is om te sleutelen. Dit voormalig garagebedrijf geeft ruimte aan meer dan tien auto’s en is voorzien van een hefbrug en een kantine. Erg netjes allemaal.

Rond 10 uur zijn er al ruim 20 man binnen en even later opent Frans de ochtend. Er wordt stilgestaan bij het overlijden van ons clublid Heinz Bollacke, waarbij aansluitend een minuut stilte werd gehouden. Een indrukwekkend moment.

Bob Diepeveen en Hans ter Heijne vertellen hoe ze de ruimte willen huren. Er wordt nagedacht over een stichting en de huur is in eerste instantie voor een jaar. Van daaruit wordt er verder gekeken. Er zijn twee opties om gebuikt te kunnen maken van deze ruimte:

  • Auto stallen met mogelijkheid tot sleutelen.
  • Auto niet stallen maar wel gebruik maken van de sleutelmogelijkheid.

Eind deze maand wordt een beslissing genomen over de voortgang van dit leuke idee.

IMG 9649 Custom

Hennie van Zandvoort geeft ons een demonstratie van zijn nieuwe wieldrukmeter. Hennie, wat ziet dat er professioneel uit. Een krik met speciale liftbalk erop en twee weegschalen waar de auto op gezet kan worden met duidelijke displays. Alles degelijk en van RVS. Het werd direct duidelijk dat het belangrijk is dat het verschil in gewicht op de wielen niet te groot moet zijn, dat heeft altijd consequenties voor het weggedrag namelijk. Bij zo’n oude auto is perfectie te veel gevraagd, maar als richtlijn wordt een verschil in wieldruk van maximaal 30 kg aangehouden.

IMG 9666 Custom

Nieuw lid.

Ons nieuwe lid Nick Rikhof was ook aanwezig. Hij heeft zich voorgesteld en vertelde ons het verhaal hoe hij aan zijn Traction was gekomen. Op verzoek zette hij zijn auto binnen neer en dat trok veel aandacht. Mooie wagen Nick! Nick zal zich nog via een stuk op de website verder aan u voorstellen.

IMG 9664 Custom

De ochtend werd afgesloten met erwten- en linzensoep met broodje. Niek van de Ven had dit weer prima verzorgd. Het was een goed georganiseerde en verzorgde ochtend.

 

 

 

tsescorts.com