TAN Afdeling Oost  AFDELING OOST

 

Ontwaaksleutelochtend en Instapdag zaterdag 13 april

Twee activiteiten waren er maar liefst bij Citroëndealer Wilmink in Almelo, op 13 april. Allereerst de Ontwaaksleutelochtend van onze afdeling. Deze ochtend bood zoals altijd gelegenheid de technische puntjes op de i te zetten voordat het echte oldtimerseizoen losbarst. De ontvangst was hartelijk, met genoeg koffie en krentenwegge voor het hele gezelschap. Nadat iedereen was bijgetankt verplaatste de meute zich naar de werkplaats, waar de technische commissie verschillende Tractions één voor één acte de présence liet geven om diverse probleempjes te bestuderen. Uiteraard gebeurde dit onder grote belangstelling, want van andermans problemen en oplossingen valt voor iedereen veel te leren. De nieuw door de afdeling aangeschafte remvloeistofmeter, compressiemeter en Colortune werden ook direct gedemonstreerd.

Intussen druppelden enkele geïnteresseerden binnen voor de Instapdag. Klanten van de Citroëndealer waren uitgenodigd om een rondje mee te rijden in onze oude dames, om zo het enthousiasme voor de Traction aan te wakkeren en de club te promoten. Enkele kinderen hadden het geluk om achterin de dickey seat van Frans’ cabriolet te mogen zitten, in de kou. Gelukkig kwamen ze net niet in die hagelbui terecht…

Traditiegetouw zorgde Niek voor een pan heerlijke soep, opgewarmd en genuttigd in de werkplaats. Nadat de gasten weg waren en de leden hun plan van aanpak voor hun Tractions hadden gemaakt, werd door een kleiner gezelschap de auto van onze voorzitter nog even aan een inspectie onderworpen. De speling op het lager bleek terug… Maar niemand zag de geknapte v-snaren van een dag later aankomen! Zo zie je, onze oude dames weten je altijd te verrassen.

Het was een heel geslaagde ochtend, dank aan Citroëndealer Wilmink voor de gastvrijheid en aan de technische commissie voor alle hulp en adviezen. Tenslotte dank aan jullie, de leden die zichzelf en hun auto ter beschikking stelden voor de Instapdag!

tsescorts.com