4 en 5 mei 2024 - Citro Classica

Na 2 eerdere edities mag nummer 3 inmiddels een traditie genoemd worden: Het Citroën-feest op vliegveld Twente bij Enschede. Een weekend lang Franse sferen met vermaak voor het hele gezin: Spelen voor de kinderen, auto's voor de Citrofielen en brocante en handel voor hen die minder met de auto's hebben.

TAN Oost zorgde voor de clubstand van Traction Avant Nederland. We hadden een hoekje in 'de oude brandweerkazerne' van het vliegveld. Niet de meest ideale plek qua aanloop, maar we hebben er wat van weten te maken. Door meevallers had TAN landelijk kunnen investeren in mooie promotiematerialen: Er was een nieuwe achterwand, 4 nieuwe banners met informatie over de auto en de club, nieuwe folders in Frans en Duits en we waren herkenbaar aan onze mooie blauwe shirts met logo. Buiten stond de partytent die we mochten lenen van TAN Zuid, zodat van verre zichtbaar was waar TAN zich bevond. Buiten konden enkele auto's staan en binnen bij de stand ook eentje. De stand was verder aangekleed met technische parafernalia: Een opengewerkt motorblok en een ontstekingstestkast. Die laatste laat zijn vonken lekker knetteren bij gebruik, en dat trekt mensen!

Om het helemaal gezellig te maken zijn ook 'De Jennechies' ingeschakeld, een zestal dames die muziek op de trekzak ter gehore brachten. Zij zaten mooi buiten in de zon tussen de Tractions, en konden verhuizen naar de tent toen er wat druppels vielen. Bob en Dorothee verzorgden hun lunch en de koffie was ook bij de rest van de vrijwilligers in trek. Heel fijn. Per dagdeel stonden er namelijk twee Oost-leden om bezoekers te woord te staan over de stand, de Traction en natuurlijk de club. Daar zijn zeker wat nieuwe leden uit voortgekomen. Heel erg bedankt aan die vrijwilligers, maar ook aan de commissie die zich druk heeft gemaakt het organiseren, de opbouw en het weer opruimen van de stand.

Foto's van de stand en van enkele Tractions vind je hieronder. Voor video's en foto's van de rest van de beurs verwijs ik je naar de site van Citro Classica zelf: https://www.citro-classica.nl/foto-s-citro-classica-2023