20-04-2024 Bezoek Visscher Classique museum

Henk Visscher heeft enkele dealerschappen gehad van Simca, Talbot, Peugeot en Citroën. Door de vele contacten die daaruit kwamen en zijn liefde voor old- en youngtimers heeft hij een verzameling kunnen opbouwen die uniek genoemd kan worden. Waar je klassieke Peugeots en Citroëns nog wel eens ziet op de weg, zijn Simca's en Talbots totaal verdwenen. Maar ook van Peugeot en Citroën staan modellen in de collectie die je wellicht nog nooit gezien hebt! Voor deze collectie is in 2022 begonnen met het opbouwen van een museum in Buren. In een anonieme hal is van binnen heel veel verbouwd om alle auto's mooi uit te stallen. Ook een collectie Opels, Alpines/Renault Sports en Peugeots 205 hebben hun intrek genomen in dit pand.

 

Al met al staat daar dus een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben, als liefhebber van Frans oud staal. Daarom togen 8 Tractions en 1 DS op 20 april vanuit het oosten van het land naar Buren. Enkele auto's vertrokken vanuit Twente en pikten in Salland nog wat anderen op, een andere groep verzamelde zich in de Achterhoek om bij Arnhem aansluiting te vinden bij de Twentse groep. Zelf kwam ik iets later aan, doordat mijn gereviseerde motor nog geen snelwegkilometers mocht maken.

 

In het museum werd iedereen direct voorzien van koffie en taart, zelfs nog voordat er betaald was. Daar blijkt gastvrijheid uit! Ook werd een groepsfoto genomen rond de prachtige vroege 11CV in de hoek.

image2

Daarna kon iedereen rustig rondkijken tussen de voertuigen, waar iedereen zijn eigen hoogtepunten tussen kon vinden. Veel herinneringen kwamen boven aan auto's die ooit zo normaal waren, maar nu vreselijk zeldzaam. In de foto's hieronder krijg je een impressie van wat er zoal te zien was. Op de site van Visscher kan je ook digitaal alles lezen over de collectie, hoewel dat natuurlijk niet zo leuk is als de auto's in het echt zien en voelen.

 

Het vestingstadje Buren zelf is trouwens ook de moeite waard. Met een klein groepje hebben we daar nog even rondgelopen. De vestingwerken zijn nog duidelijk herkenbaar, de kleine straatjes zijn erg charmant. En zelfs de moestuinen bevatten chevrons.