Ook dit jaar was TAN Oost weer vertegenwoordigd in Boekelo. Na een paar jaar met prachtig weer moest het wel een keer ophouden, deze editie van het festijn was vochtig te noemen. Dat weerhield ons geenszins! Frans had bij de organisatie een plekje gereserveerd zodat de Tractions mooi bij elkaar konden staan om de club te promoten. En omdat, voor de leek, oude auto’s tussen nog meer auto’s niet snel opvallen, had hij ook nog de halve regio af gereden om bij diverse dealers promotiematerialen op te halen die zij ter gelegenheid van 100 jaar Citroën hadden gekregen. Die materialen had hij zelfs al van tevoren in Boekelo gestald, bij gebrek aan bagageruimte in zijn cabriolet.

IMG 9533 Custom

Frans gaf het goede voorbeeld en was ruim op tijd aanwezig. Hij had dan ook alle tijd om alle vlaggen op te hangen en banners neer te zetten. Geen idee hoe hij dat in zijn eentje geklaard heeft, knap werk. Na verloop van tijd druppelden ook de anderen binnen, waaronder onze nieuwe leden René en Hellen met hun spierwitte aanwinst. De opkomst was gezien de klimatologische omstandigheden enorm, maar liefst 12 auto’s hebben in Boekelo acte de présence gegeven! Onze stand viel zeker op, en niet zonder resultaat: Een aantal bezoekers heeft gezegd lid te worden! Ik ben benieuwd wat er bij het secretariaat binnenkomt. Hoewel de opkomst in het dorp minder groot was dan voorgaande jaren, was het weer leuk om te zien wat de andere deelnemers meegebracht hadden. En genieten van een verse appelbeignet of oliebol lukt altijd!

Als gevolg van het weer besloten sommigen om even thuis op te drogen voor het middagprogramma, maar enkelen hebben nog de uitgezette route gereden. De ruitenwissers zijn weer goed getest, laten we het daar op houden. Toch ook wel leuk om de Traction eens uit te proberen in omstandigheden waarin hij niet vaak terecht komt. Ik moest af en toe het lekbakje onder het dashboard legen, maar goed, als dat alles is… Prima te doen!

Na de rit volgenden de aanwezigen Frans’ cabriolet op een mooie route richting Goor. Daar zouden we bij de voorzitter thuis nog even naborrelen. Mirjam had werkelijk héérlijke pompoensoep bereid, en hapjes en drankjes waren er legio. Daar waren we aan toe! Er zijn ook nog wat woorden gewijd aan de voortgang voor wat betreft de clubstalling/-sleutelmogelijkheid/-gezelligheidshonk in Azelo. Er is nog stallingsruimte vrij en sleutellid worden kan ook. Er moet nog wat bij om het financieel haalbaar te maken. Laat het weten als je interesse hebt!

2019 10 20 174000 Custom

Milan