Rond de klok van 11 uur kwam Frans Koop bij mij langs om samen naar Welsum te rijden. Wat hadden we een schik. Frans had niet zijn vrouw, maar een etalagepop als passagier. Hij kon kletsen zonder een tegenwoord en dat deed hij. Vanaf Lochem reden we binnendoor naar Deventer en vervolgens naar Olst.

In Olst namen we de pont naar Welsum, en ja, voor de passagier hoefde Frans niet te betalen.

IMG 1319

We kregen een warm welkom in Welsum bij Benno Schmitz. Het was er al erg druk. 21 equipes uit België waren er al neergestreken. Ook waren er al enkele leden van TAN-Oost.

Paul van Tongeren is ook lid van de Belgische club CBAC. Daar is het gebruikelijk dat ze ieder jaar een week weg gaan. Dit wordt steeds door een ander lid georganiseerd. Paul is dit jaar dus aan de beurt. Ze hebben al een behoorlijke verkenning door Nederland gemaakt en vinden het hier fantastisch. Het valt de Belgische Tractionisten op dat het hier zo "proper" (schoon) is. Het weer is ook fantastisch.

Benno had koffie, koek, cake en fris klaar staan. Ook zijn verzameling van prachtige Citroëns en Alfa's waren tentoon gesteld. Ieder voertuig had wel een verhaal.

En ja, als je het over de Belgen hebt dan past daar natuurlijk patat bij. Rond 13.00 uur reed een Citroen HY het terrein op met de tekst "MANFRIET".

IMG 1362

 

Heerlijke friet, kroketten en frikandellen. Wat een feest!

De 42 man (21 equipes) zijn rond 14.30 uur vertrokken voor een rit die eindigt bij hun hotel in Epe.

Morgen vertrekken ze weer naar huis en zit het weekje Nederland er weer op.

 

André Meilink