Oude Voertuigendag Boekelo 2018

Op zondag 21 oktober vond het jaarlijkse festijn in Boekelo weer plaats. Vorig jaar was ik zelf officieel nog Tractionloos, maar had ik wel een deel van de delegatie van TAN Oost zien rijden. Dit jaar hoefde ik maar enkele kilometers te rijden, nu met Traction, om aanwezig te kunnen zijn. De opkomst was groot, toen ik me ruim op tijd aanmeldde moesten er al extra routes geprint worden omdat er veel meer deelnemers bleken te komen dan verwacht. Daaraan zal het voor dit jaargetijde prima weer zeker ook meegeholpen hebben. Voor een luttele 5 euro werd voorzien in een deelnemersplaat voor op de auto, drie consumptiebonnen voor een drankje, een uitgezette rit en na afloop kon je een foto ophalen die tijdens de rit werd gemaakt. Uitstekende value for money, dat kunnen Nederlanders waarderen.

Als nieuw lid heb ik nog niet iedereen de hand kunnen schudden, dus vergeef me dat ik niet alle aanwezigen hier bij naam kan noemen. Ik weet wel dat er minstens acht Tractions aanwezig waren, die mooi bij elkaar opgesteld konden worden:

De auto’s werden voorzien van TAN-flyers ter promotie en over belangstelling hadden ze zeker niet te klagen! Onze jarige(!) voorzitter was zo slim om de motorkap van zijn Six te openen, waardoor hij de kijkers met of zonder verstand van de techniek haast van zich af moest slaan:

Om een totaal verlaten Boekelo te voorkomen waren de deelnemers voor de uitgedeelde rit in twee groepen ingedeeld. Omdat de rit niet al te lang zou zijn, zagen sommige deelnemers een knus samenzijn niet als een onoverkomelijk bezwaar om met zijn drieën voorin een dichte Légère Cabriolet te kruipen:

Tijdens de rit reed ik achter André en Frans aan, terwijl mijn bijrijdster een poging deed om foto’s te schieten van de kleine karavaan. De DS die ertussen piepte werd als merkgenoot oogluikend toegelaten. Het was een mooie route, waarbij uiteraard een keer het onvermijdelijke moest gebeuren: Er werd een verkeerde afslag genomen. Ik was zo dom om achter mijn voorganger aan te rijden terwijl mijn lieftallige bijrijdster (achteraf terecht) zei dat we de andere kant op moesten. Na met zijn allen omgekeerd te zijn heb ik moeten beloven voortaan weer naar haar te luisteren…

Na de rit was er nog ruim gelegenheid om de aanwezige voertuigen in Boekelo te bewonderen. Er was van alles, van brommer en tractor tot truck en sportwagen, van Mini tot Cadillac, van bouwjaar 1925 tot 1985, van origineel tot in den puntjes aangepast. Niet alleen voertuigen vormden het vermaak op deze dag, er waren ook stands met allerhande vers gemaakte etenswaren, stands waarop zolders vol oude ‘rommel’ werden aangeboden, een bandje en een halve kermis. Tussen het publiek liepen mensen in antieke klederdracht, passend bij de stoomtreinen heen en weer reden tussen Boekelo en Haaksbergen. Om het feest compleet te maken was zelfs de mondharmonicaclub aanwezig, die de hele dag door hun kunsten ten gehore bracht.

Ik vond het een leuk samenzijn en een mooi evenement, voor herhaling vatbaar!

Kleine side note: TAN Gelre-lid Theo uit Ruurlo was ook aanwezig, en vertelde me dat hij voornemens is om zich bij Oost aan te sluiten. Wees welkom!

Groet en tot ziens!

Milan Hartgring