9-11 mei 2024 -  90 jaar Traction in Frankrijk

In het hemelvaartweekend werd groots gevierd dat het model 'Traction Avant' 90 jaar geleden werd geintroduceerd dit jaar. Daarvoor gingen 60 auto's vanuit Nederland naar Clermont Ferrand in Frankrijk. Daar had de Franse club op het Circuit de Charade een grote bijeenkomst georganiseerd. Meer dan 1000 Tractions gaven acte de presence, ongekend! Er was zo veel bijzonders dat het niet meer bijzonder leek... Ik ben er zelf geweest, de reis was geweldig, het evenement bijzonder en de terugreis met omweg was ook weer geslaagd. Lekker 3000km met de Traction onderweg in Frankrijk, wat wil je nog meer?

Ik kan heel veel zelf gaan schrijven, maar ik heb ook andere dingen te doen dus ik maak het mezelf makkelijk. Van Robert-Jan kreeg ik een leuk artikel doorgestuurd met heel veel foto's, geschreven door een Franse deelnemer (dus in het Frans):

https://newsdanciennes.com/90-ans-de-la-traction-avant-une-celebration-geante-sur-le-circuit-de-charade/

En voor degenen die het Frans minder machtig zijn: De volgende link zou moeten gaan naar de versie die die door Google naar het Nederlands is vertaald:

https://newsdanciennes-com.translate.goog/90-ans-de-la-traction-avant-une-celebration-geante-sur-le-circuit-de-charade/?_x_tr_sl=fr&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=nl&_x_tr_pto=wapp

 

2024 05 09 13.07.46