22-01-2023 ALV en buffet te Ommen

Een belangrijke bijeenkomst vond plaats op 22 januari 2023. Het eerste evenement van TAN Oost is traditiegetrouw de Algemene LedenVergadering, met een etentje achteraf om de samenkomst niet alleen zakelijk te maken. Deze editie van de vergadering zou een bestuurswissel plaatsvinden, na 6 jaar vol enthousiasme TAN (Oost) vertegenwoordigd te hebben zwaait Frans Koop af als voorzitter.

Maar laten we bij het begin beginnen. Een klein groepje sportievelingen verzamelde zich een uur voor de officiële inlooptijd al bij Restaurant De Nieuw Brug in Ommen, om na het opzetten van wat banners voor de herkenbaarheid alweer te vertrekken. Deze groep ging namelijk de omgeving te voet verkennen. Vorig jaar hadden Hans en Dicky K. meerdere wandelingen in de omgeving voor ons uitgezet, maar toen hebben we niet kunnen lopen wegens de weersomstandigheden. Nu zaten Hans en Dicky aan de andere kant van de aardbol, maar via de digitale snelweg werd deze wandeling ons alsnog toebedeeld. Zo hadden zij hun werk niet voor niets gedaan, en wij een prachtige wandeling langs de Regge!

2023 01 22 155908 Large

Toen dit gezelschap terugkeerde bij het restaurant, bleek de voor ons gereserveerde zaal reeds gevuld met bekenden. Een drankje op kosten van de club werd genuttigd en de belevenissen van de winter werden met elkaar gedeeld, maar om kwart over vier stond toch echt de vergadering op de planning. De notulen hiervan worden pas volgend jaar ter goedkeuring aangeboden, maar enkele personele wisselingen krijgt iedereen sowieso al mee:

Rie en Maarten zijn na 7 jaar geen lid meer van de evenementencommissie. We zijn hen heel dankbaar voor hun inzet en alle leuke bijeenkomsten die ze georganiseerd hebben! Hun plek wordt opgevuld door Wilbert en Hans K., die samen met André het programma voor komend jaar gaan vormgeven.

Na zo’n 20 jaar magazijnbeheer stopt Frits met deze verantwoordelijkheid. Je kan het een groot deel van zijn leven noemen, zo lang heeft hij hiervoor zorg gedragen. Geweldig, bedankt Frits! Voortaan moet je voor leengereedschap en het kopen van reguliere onderdelen bij Fred zijn. Hij beheert de administratie, terwijl de spullen centraal in de regio zullen liggen, in Azelo. De exacte uitwerking volgt nog.

En dan onze voorzitter. Frans heeft zich twee bestuursperiodes van 3 jaar onvermoeibaar ingezet voor TAN Oost. Leden bellen, stukjes schrijven, ledenraden bezoeken, praktisch eigenhandig Citro Classica verzorgen, hij was er al-tijd. Een betere voorzitter hadden we niet kunnen wensen, zeg ik als bestuursgenoot. Dankjewel Frans, we gaan je missen en zeker nog van je ervaring gebruik maken als vraagbaak!

2023 01 22 180213 Large

Dat betekent dat er ruimte is voor een nieuwe voorzitter. Om de taak wat te verlichten is gekozen om deze rol in tweeën te splitsen. Stef is officieel de nieuwe voorzitter, maar hij zal taken verdelen met Bob, die de titel vicevoorzitter heeft omdat er statutair gezien slechts één voorzitter mag zijn. Met zijn tweeën gaan ze de goede gang van zaken binnen TAN Oost voortzetten. Stef deelde bij zijn aantreden een mooi stuk proza, om ons als club onder woorden te brengen:

 

Wat bindt ons in zo’n club?

Is het rijden in een oud vehikel, nostalgie?

Zucht naar vroege tijden, naar benzine dampen, met moeilijk startende, pruttelende motors, waardeloos slecht zicht?

Is het showen met een mooie slanke Française met mooie toertochten door het onbekende landschap?

Gek, dagelijks rijden we in modern altijd lopende japanner of degelijke Duits mobiel met radio, lekker verwarmd in koude dagen.

Steeds meer in elektrische auto’s, een kwart van de nieuw verkochte hoorde ik op de tv. Maar toch, wat missen die karren?

Ze hebben het gevoel van een botsautootje. Zit geen geluid in, stinken niet naar benzine dampen

Geen rammelende geëxplodeerde knal pijp die Andre had,

Geen warmlopende motor in een file rit, geen rust met een pilsje om het vehikel af te laten koelen

Ze missen ook het weer tot leven brengen van een oude rode Traction van Hans Knieriem, die 30 jaar niet heeft gelopen, met veel kabaal en rook. De vervuiling moeten we maar even vergeten.

Die moderne elektrische hebben geen ziel

En zou er ooit een club opgericht worden, zoals wij hebben hier in oost hebben met een etentje in Ommen met een lekker wijntje

Met vrienden en vriendinnen die dezelfde passie hebben

Die oude stinkende charmante Françaises vertroetelen verzorgen kietelen en poetsen, het is de moeite waard, ze geven veel liefde en ontzettend veel plezier

 

Ook is een prachtige nieuwe banner aangeschaft, om naast de ietwat steriele landelijke versie die we afgelopen jaar hebben gekregen wat Oostelijke gemoedelijkheid uit te stralen:

2023 01 22 172355 Large

Na de vergadering, waarin ook het veelbelovende programma van komend jaar is besproken, konden de hongerige magen gestild worden met een stamppotbuffet. Boerenkool, hutspot, zuurkool en heel veel begeleidend vlees, er was genoeg. Het dessert werd door de club betaald, men kon zich te buiten gaan aan prachtig gepresenteerde puddings en ijs. En zo werd de nuttige en gezellige bijeenkomst besloten, op naar een verder net zo mooi 2023. Tot ziens allemaal!