05-11-2022 Gezelligheidsmiddag + Snert te Olst

Halverwege de middag werden we in Olst bij Maarten en Rie thuis verwacht om te starten met onze traditionele winteractiviteit: Kortweg 'snert eten'. Slechts één Traction wist de weg naar de Aldi te vinden (daar was parkeren het makkelijkst), maar in huis zat het toch gezellig vol. Tijdens de koffie met koek, en daarna de uitgebreide borrel met hapjes werden legio verhalen uitgewisseld. Van alles paseert de revue: Familienieuws, vakantieverslagen, technische tips en helaas is gezondheid ook een groot thema.

Om 17u ging de hele groep naar buiten en werden de kogelgaten van de buurman bekeken en besproken. Het grootste deel van het gezelschap begon daarna aan de wandeling naar hun maaltijd, een enkeling pakte de auto. Het restaurant is best een stukje weg, maar gelukkig werden we een deel ervan motorisch voortbewogen: We gingen met de pont de IJssel over naar Welsum, waar Eet Tapperij Bijsterbosch zich bevindt. Daar kon iedereen aan één grote tafel zetelen en werden we op onze wenken bediend door een duo vrolijke serveersters.

Iedereen kreeg een privépannetje erwtensoep gepresenteerd vergezeld door roggebrood met spek, zoals het hoort. Dat beviel zo goed dat de kok zijn hoofdpan leeg heeft moeten schrapen om te voorzien in alle extra porties die besteld werden, het was heerlijk! En ook hier aan tafel vloeiden de anekdotes verder, tot men uiteindelijk in het donker de weg terug moest vinden naar de pont om huiswaarts te gaan.

Maarten en Rie, hartelijk bedankt voor deze mooie middag, en ook voor al die jaren activiteiten! We komen er met de ALV nog op terug!