21-04-2022 Lezing Slapende Schoonheden & Schlumpf

Ard en zijn zoon Arnoud op de Weegh zijn auteurs van de boeken 'Het lot van de slapende schoonheden' en 'Schlumpf, De affaire achter de mooiste autocollectie ter wereld'. De slapende schoonheden zijn bekend, nadat er in de jaren '80 een boek verscheen over deze unieke collectie van ogenschijnlijk aan hun lot overgelaten bijzondere voertuigen. Ard en Arnoud hadden zichzelf tot doel gesteld uit te vinden wat er met deze auto's was gebeurd. Op enkele auto's na is dat gelukt. Met verve vertelde Ard op deze donderdagavond in de hal van SAMBA over het ontstaan, de vondst, de ontbinding en het vervolg van de collectie, ondersteund door foto- en videomateriaal op de beamer.

IMG 5810 Medium

Na het uitbrengen van een boek hierover kregen de heren een nieuwe uitdaging in hun schoot geworpen: Het uitzoeken van de historie van de Schlumpf-collectie, die nog steeds in Mulhouse te bewonderen is (aanrader!!). Hoewel de Fransen het niet graag toegeven is ook in dit geval de Franse overheid een grote rol toebedeeld bij de bijzondere verkoop van deze collectie. Ik zal de details niet verklappen om de heren niet brodeloos te maken, maar je kan slechts met open mond luisteren naar de verwikkelingen rondom de Schlumpf-collectie.

Mocht je nou graag alles willen weten hierover, dit is de site van de heren Op de Weegh: http://www.extraordinarycarcollections.com/our-books.html .

 

Tekst en foto's: Milan