17-07-2021 We doen vandaag niet moeilijk!

Deze zaterdag was de vuurdoop van André K. als zelfstandig evenementencommissielid. Om zijn zenuwen te temmen en de verwachtingen niet te hoog te spannen, was het motto ‘we doen vandaag niet moeilijk’. Om die reden konden we er niets van zeggen dat enkele leden met modernere voertuigen aan kwamen rijden dan onze Tractions. Waar een snoek hier en daar nog wel vaker gezien wordt, waren nu zelfs twee eendjes present. Daar was het dan ook perfect weer voor, zonnig met een hoge gevoelstemperatuur. De leden die met voertuigen uit de huidige eeuw aankwamen waren zo verstandig om bij andere leden in te stappen. Het is toch veel leuker rondrijden in een oldtimer.

Tijdens de ontvangst bij het sleutelhonk in Azelo bleek al dat Andrés zenuwen voor niets opspeelden, het bleek perfect geregeld. Er stond een lange tafel met stoelen opgesteld, de koffie pruttelde en de taart werd al aangesneden. Dat onder een passend deuntje van de platenspeler die Wilbert had meegebracht. De sjoelbak die deze sportieve jongeman had meegebracht bleef onbenut, want er was veel te bespreken voor de leden die elkaar vaak lange tijd niet gezien hadden. Onze voorzitter Frans wist er nog net tussen te komen met een lading mededelingen, onder andere over het zoeken van vrijwilligers voor Citro Classica in september en over het informatiebordje voor op hun auto dat alle leden gaan krijgen. (mail daarover volgt)

Voorzien van cafeïne en suiker mochten we opstellen voor de rit. André reed voorop, en om zijn auto van afstand herkenbaar te maken was een feloranje lint aan het imperial geknoopt. Echt nodig was het niet, want de route was zodanig uitgezocht dat het rustig rijden was en het onmogelijk was elkaar uit het zicht te verliezen. Ik heb slechts één verkeerslicht geteld. In Twente kan dat nog… Ik heb inmiddels heel wat ritjes rond Azelo gemaakt omdat mijn auto daar staat, maar het is André gelukt om een onbekende reeks wegen aan elkaar te lussen voor deze prachtige route.


Terug in Azelo werd de tafelschikking razendsnel aangepast naar een lunchopstelling. Al verder kletsend kon men genieten van een uitgebreid assortiment voedzame etenswaren. Daarna namen enkele ijverige (partners van) leden de borstel en theedoek ter hand om alle vaat weg te werken, terwijl Niek was moeite had met weg komen. Maar met vereende spierkracht wist de Traction tot leven gebracht te worden, op naar een volgende rit.

André en Leontine bedankt voor de organisatie, het was een heerlijk dagje!