TAN Afdeling Oost  logoOost

Na de Nieuwjaarswensen togen we onder leiding van Bob het stadje in. We wandelden langs het cultuurcentrum “Herberg de Pol” een historische ontmoetingsplek voor kunst en theater. 

Vervolgens passeerden we “de Maalderij”, een voormalig museum en nu een archief van documentatiemateriaal uit de streek. De hoek om bevindt zich het voormalig gemeentehuis een rijksmonument.

Verder wandelend kwamen we langs de Johanneskerk, een monumentaal gebouw uit 1679.

De havezate ”Huis Diepenheim” van rond de elfde eeuw maakte op ons grote indruk waar we als groep poseerden voor een foto voor de monumentale poort. Het was een geslaagde wandeling.

Terug bij de “thuisblijvers” in het cafe wachtte ons koffie met een Jan Hagel om ons op te maken voor de ledenvergadering.

Het was een flinke opkomst, Frans opende de vergadering. Hij deelde mee dat Rita de nieuwe secretaris is om Henk Tijms te vervangen die helaas niet aanwezig was. Ook kwam aan de orde dat Laurens Drapers na 10 jaar webmaster het stokje overgeeft aan Coen Koop. Dank aan Laurens! De notulen van vorig jaar werden ter goedkeuring gestaafd en daarna de begroting van 2017 besproken door Eric en akkoord bevonden door de kascommissie. Er werd teruggeblikt op de evenementen van het afgelopen jaar door ondergetekende.

Bob ging vertellen over de plannen van dit jaar, een gevarieerdheid aan activiteiten, van sleutelochtenden, musea en gezellige bijeenkomsten met als interessante vermelding de onthulling van het kunstwerk ”Traction Sans Frontieres” op 26 mei van dit jaar bij Alphons en Rita.

De klapper van de middag was de verassing dat er vergevorderde plannen zijn voor het maken van een reis met de afdeling naar Kopenhagen! In oktober. Er werd gepeild of er voldoende belangstelling is, en er werd geroepen; DOEN! De reis bestaat uit een bustocht via Duitsland, Zweden dan de veerboot op naar Kopenhagen om de stad te bezichtigen en mogelijk de Deense Traction clubleden te begroeten.

Hans van de technische commissie kreeg het woord en vertelde van de technische cursus met jonge geïnteresseerden. Daarna waren we helemaal toe aan ons stampottenbuffet.

Dat bestond uit, zuurkool, hutspot en boerenkool met worst, hachee, spek, spareribs en zuren. Goed verzorgd gezien de grote afname. En alsof het niet allemaal genoeg is; een toetjesbuffet ….

Al met al een geslaagde dag.

Op zaterdag 17 februari staat er een technische ochtend gepland bij Stef en Els.

Tijdens de vergadering heeft Stef zich bereid gevonden om bij hem te sleutelen en daar zien de leden naar uit.

Groet, Rie.

Agenda

Juli 2019
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Wie is er online

We hebben 241 gasten en geen leden online

tsescorts.com