TAN Afdeling Oost  logoOost

Zaterdag 17 november waren we te gast bij Eduard en Birgitta Drapers. Zij zijn de trotse bezitters van 5 Traction Avants. Deze ochtend is het de bedoeling dat wij een motor gaan starten van een Traction Avant type 7 A uit 1934 die naar schatting 70 jaar heeft stil gestaan.

We worden ontvangen met koffie en wat lekkers. Om 10 uur verplaatsen wij ons naar de garage waar de Tractions staan.

Om het starten van een 70 jaar oude motor te laten slagen is door Eduard Drapers en Hans ter Heijne enig voorbereidend werk gedaan. In de bougiegaten is WD40 gespoten en de motor is met de slinger gangbaar gemaakt. Ook de carburateur is vervangen door een goed werkend exemplaar van hetzelfde type. De originele carburateur lekte als een zeef en er bleek in de onderdelenhoop nog een goede te zitten. De bedrading zag er niet erg betrouwbaar uit en daarom is vanaf de accu een nieuwe draad naar de bobine en de ontsteking getrokken. Een aparte accu wordt gebruikt om de startmotor te voeden, een 12 volt exemplaar, want die zal hem naar verwachting wel aantrekken!. De eerste poging geeft wat gepruttel maar klinkt hoopvol. Nadat met een spuitbus wat startvloeistof in de carburateur is gespoten slaat de motor direct aan, direct gevolgd door een spontaan applaus van 21 aanwezige regio Oost leden. De motor kan niet te lang draaien omdat er geen koelvloeistof in de motor zit. Er zit een scheur in het motorblok, die vanaf de drainplug naar de cilinderkop loopt, hier moesten we ook rekening mee houden.

Na de succesvolle start van de TA type 7A gaan we kijken bij de cabrio die Eduard aan het restaureren is. De wagen komt uit België en is een prachtige ombouw naar een cabrio uit bouwjaar 1934. Veel laswerk is door Eduard zelf gedaan en het resultaat ziet er geweldig uit. De wagen is bijna klaar om gespoten te worden. Jaja, er wordt in het oosten met veel enthousiasme aan TA’s gewerkt!

Ook hebben wij nog even het Bremsflussigkeitsgeraet uitgetest, remolie DOT 3 /4 moet je toch tijdig vervangen!

Klik HIER voor het eerste filmpje

Klik HIER voor het tweede filmpje 

 Na de techniek worden we verrast met een door Birgitta goed verzorgde lunch bestaande uit broodjes kroket en heerlijke soep, want van zo’n ochtend krijg je wel trek!

Frans Koop bedankte Eduard en Birgitta namens alle aanwezige regio Oost leden voor de gastvrije ontvangst. Een zeer leuke en geslaagde ochtend met een mooi resultaat.

Joop Marinus

Voor foto's klik HIER

Agenda

Februari 2019
M D W D V Z Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

Wie is er online

We hebben 251 gasten en geen leden online

tsescorts.com